|
<< Kliknij, aby wyświetlić spis treści >> Nawigacja: Kartoteki > Pracownicy > Edycja pracowników |
1. Zakładki
Dane identyfikacyjne - Zbiór danych związane z zatrudnieniem pracownika oraz dostępem do programu.
Dane osobowe - adres zamieszkania, data urodzenia, pesel.
Uprawnienia - przypisane grupy uprawnień do pracownika.
Skrzynki - dostęp do skrzynek zdarzeń.
Wynagrodzenia - moduł związany z wynagrodzeniami oraz premiowaniem pracowników.
Szkolenia - lista szkoleń przypisanych do pracownika.
Należny Urlop - zestawienie urlopów bieżących, wykorzystanych oraz zaległych.
Załączniki - pliki związane z pracownikiem
Obciążenia kosztami - koszty oraz obciążenia nałożone na pracownika.
Historia - historia zmian wykonanych w kartotece pracownika.
2. Operacje
Masowa zmiana przypisań dla pracownika
Jak zmienić przypisania na innego pracownika
•W polu „Zamień na” należy wybrać nowego pracownika (przycisk z trzema kropkami otwiera listę pracowników).
•Należy wskazać odpowiedniego pracownika z listy.
•Przy odpowiedniej pozycji należy kliknąć „Zamień” lub „Zmień” – system przygotuje zmianę, podmieniając aktualnego pracownika na wybranego w polu „Zamień na”.
•Następnie należy kliknąć „OK”, aby zapisać zmiany.
Jak usunąć przypisania pracownika
•Jeżeli celem jest całkowite usunięcie powiązań pracownika, bez przepinania obowiązków na inną osobę:
opole „Zamień na” należy pozostawić niewypełnione,
oprzy wybranej pozycji należy kliknąć „Wykasuj” – system usunie pracownika z danej roli,
ona koniec należy kliknąć „OK”, aby zatwierdzić operację.